Dette tilsvarer utslippene fra ca 366 personbiler på norske veier,
eller det samme som 26 355 trær absorberer i løpet av ett år.
GODT BRØD AS opererer innen Produksjon av brød og ferske konditorvarer og Produksjon av nærings- og nytelsesmidler generelt.
Denne bransjen har et totalt karbonfotavtrykk på 516 000 tonn CO2e årlig.
GODT BRØD AS står for omtrent 0,13% av dette.
For hver krone GODT BRØD AS omsetter for, slippes det ut 22,94 gram CO2e.
GODT BRØD AS har ikke publisert noe om bærekraft og miljøstrategi.
Spør GODT BRØD AS hva de gjør for å bli bedre:
Denne tjenesten gjør et anslag basert på offentlig tilgjengelig data fra Statistisk sentralbyrå, Brønnøysund registrene og andre offentlige etater for å lage et klimaregnskap.
Utregningen tar høyde for antall ansatte, omsetning, kontor/næringsbygg, reiser og forskjeller i ulike bransjer.
Anslaget er i stor grad basert på gjennomsnitt og typiske verdier for de ulike bransjene basert på hva bedriften selv rapporterer til det offentlige.
Enhver bedrift som er registrert i Brønnøysundregistrene har en næringskode. Denne næringskoden identifiserer hvilken bransje bedriften opererer i. Statistisk sentralbyrå knytter mye av statistikken sin til denne næringskoden eller varianter av denne.
Grunnlaget for den bransjespesifikke delen av klimaregnskapet er henter fra SSB, spesifikt fra tabellen "Utslipp til Luft".
For de totale utslippene per bransje har hver bedrift ulikt bidrag. For å anslå bedriftens andel brukes regnskapstall og antall ansatte i bedriften. Dette gir en indikasjon på klimaavtrykket basert på bedriftens økonomiske aktivitet.
Årsregnskapet for bedriften hentes fra Regnskapsregisteret. Regnskapet sammenlignes med hovedtallene fra SSB for å anslå den relative størrelsen på bedriften i sin bransje.
På lignende måte hentes antall sysselsatte i bransjen og sammenlignes med antall sysselsatte i bedriften slik det er rapportert fra Brønnøysund.
For å anslå klimaavtrykket per ansatt legges det til grunn at hver ansatt legger beslag på 10 m2 næringslokale. I følge Enova kreves ca 300kWh/m2 (variasjoner i bransje og alder på bygning) for å holde næringslokaler. 1 kWh produsert i Norge har et fotavtrykk på mellom 20 og 100 gram.
Formelen for å anslå fotavtrykket ansatte utgjør blir da ansatte x 10m2 x karbon intensitet pr kWh / 1000000 = tonn CO2e
Denne formelen dekker bare utslipp relatert til oppvarming av næringsbygg for av ansatte og dekker ikke områder som avfallshåndtering, pendling, vann/avløp, fjernvarme, gass, forbruksmateriell eller utstyr. For å kompensere for dette, legges det til 0,5 tonn CO2e per ansatt per år.
Det gjennomføres 3-4 millioner jobbreiser per år i Norge. Grovt regnet er det ca 1,5 reise per sysselsatt per år. Antall reiser varierer så klart per bransje, men modellen regner 1 utenlandsreise (10000km t/r) og 1 innenlandsreise (800km t/r) per ansatt per år. I følge SSB, er utslippet per passasjerkilometer 241 gram CO2e. (SAS opererer med noe lavere tall, mens andre kilder rapporterer høyere intensitet)
Green House Gas Protocol definerer tre ulike "scopes" der utslipp forekommer. Fordelingen av bedriftens totale fotavtrykk fordeles i disse tre scopene. Fordelingen varierer også mye med hensyn til bedriftens bransje. En produksjonsbedrift har for eksempel mye høyere scope 1 andel enn en IT konsulentbedrift.
Fordelingen av utslipp per scope er derfor også et grovt anslag.
Hvor i verdikjeden oppstår utslippene?
Scope 1: 131,77 tonn CO2e |
131,77
|
Scope 2: 65,89 tonn CO2e |
65,89
|
Scope 3: 461,21 tonn CO2e |
461,21
|
Hva genererer utslippene?
Tonn CO2e | |
Ansatte | 503,52 |
Omsetning | 44,69 |
Lokaler | 6,15 |
Reiser | 104,50 |
Totalt | 658,87 |
Antall ansatte i GODT BRØD AS | 41 |
Driftsinntekt for GODT BRØD AS (2023) | NOK 28 725 566 |
Næringskode og bransje | 10.710: Produksjon av brød og ferske konditorvarer |
Overordnet bransje | Produksjon av nærings- og nytelsesmidler |
Total omsetning i bransjen "Produksjon av brød og ferske konditorvarer" | NOK 10 014 100 000 |
Total omsetning i overordnet bransje "Produksjon av nærings- og nytelsesmidler" | NOK 331 634 300 000 |
Totalt sysselsatte i bransjen "Produksjon av brød og ferske konditorvarer" | 7,800 |
Totalt sysselsatte i overordnet bransje "Produksjon av nærings- og nytelsesmidler" | 45,740 |
Totalt CO2e utslipp fra bransjen "Produksjon av nærings- og nytelsesmidler" | 516 000 tonn CO2e per år |
Antall flyreiser per ansatt | 1 innenlands, 1 utenlands |
CO2e pr passasjerkilometer i fly | 241 gram |
m2 per ansatt | 10 |
CO2 per kWh | 50 gram |